Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu a participat la Ziua Supravietuitorului de Cancer, unde a primit o distinctie pentru activitatea sa din 2012

09.12.2012 14:00

Ziua Supravietuitorului de Cancer 2012

 

 

 

 

Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu a participat la Ziua Supravietuitorului de Cancer, unde a primit o distinctie pentru activitatea sa din 2012.

Acest eveniment a devenit deja tradiţie la Braşov, datorită succesului avut în anii anteriori. Federaţia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) prin reprezentata sa din oraşul de la poalele Tâmpei, Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România (ABC), in parteneriat cu Centrul Cultural ,,Reduta”, a re-editat, pentru a noua oara consecutiv, acest eveniment naţional, in data de 09.12.2012 la Centrul Cultural ,,Reduta”,printr-un spectacol muzical coregrafi. Au participat peste 100 de supravieţuitori din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Suceava , Bistriţa, Timişoara, Giurgiu, Iasi, Galaţi, Ploieşti, Cluj şi Craiova, iar din Braşov cca. 150. Printre supravieţuitori au fost si copiii monitorizaţi si sustinuti de ABC România. Supravieţuitorii au sărbătorit de toţi cei care le sunt alături în lupta cu această cumplită maladie: medici, cadre medicale, reprezentanţi locali ai instituţiilor statului, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţii autorităţilor locale şi naţionale. La organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment, alături de grupele de sprijin de la ABC  si minunatul colectiv al Centrului  Cultural ,,Reduta”, şi-au adus contribuţia si cele 14 organizatiile membre FABC „Prin acest eveniment marcăm an de an victoria asupra cancerului – o bătălie câştigată dintr-un război, sărbătorindu-i pe cei care au avut curajul şi voinţa de a se angaja în această luptă, făcând eforturi extraordinare pentru a supravieţui bolii pe de o parte, dar şi deficienţelor din sistemul sanitar din Romania şi lipsei unor prevederi legislative care să îi sprijine, pe de alta parte. Considerăm că este o motivaţie pentru cei nou diagnosticaţi, de a se angaja în această luptă şi de a deveni nu numai supravieţuitori, ci chiar  învingători.Sperăm să reuşim în cel mai scurt timp să schimbăm mentalitatea decidentilor din Guvernul Romaniei pentru a acorda o mai mare atentie acestei categorii de pacienţi, asupra sanselor de supravietuire prin accesul la cele mai noi terapii, asa cum se intampla in toate statele UE responsabile si civilizate, dar şi să tragem un semnal de alarmă, ca principala preocuparea a populaţiei să devină prevenirea şi depistarea în stadiu incipient a bolii, când poate fi tratată şi chiar vindecată.”a declarat Cezar Irimia, preşedinte FABC.

21 decembrie a fost desemnată Ziua Supravieţuitorului de Cancer în anul 2001, la iniţiativa Ligii Române de Cancer, celebrând decizia de a trăi, de a lupta împotriva resemnării şi efortul imens de a supravieţui acestei cumplite maladii.La eveniment vor mai participa liderii unor asociatii din alte patologii, medici, cadre medicale, responsabili ai sanatatii din municipiul si jud. Brasov, oficialitatiSperam, ca si de aceasta data, presa sa fie langa noi, ajutandu-ne la promovarea si apararea drepturilor pacientului oncologic in Romania, dar si cu un mesaj de sarbatori.

Principalii sponsori ai evenimentului sunt mari companii farmaceutice internaţionale care s-au implicat şi ne-au sprijinit  pe parcursul anului în toate acţiunile şi proiectele noastre: Roche Romania, Novartis Oncology, Pfizer Oncology, Amgen, Janssen, Boehringer Ingelheim, Teva.