ANUNȚ LANSARE PROIECT

 

ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE CANCER SI HEPATITA GIURGIU

anunță lansarea proiectului:

“SANATATEA REPRODUCERII LA TINERII DIN MEDIUL RURAL”

Proiect finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acțiune,

Acțiunea 1 Tineri pentru Europa,

Sub- Acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor

 

Promotor ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER SI HEPATITA GIURGIU

Reprezentant legal: CRETU GEORGIANA – Președinte

Durata de derulare a proiectului: 4 luni

Perioada de implementare: 01.09.2013 – 31.12.2013

 

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

 

1. Obiectivul general al proiectului : dezvoltarea competentelor, abilitatilor de lucru folosind metode non-formale, tehnici de actiune menite sa contribuie la gradul de educare, prevenirea si reducerea riscurilor asupra sanatatii sexuale pentru minim 60 de tineri din mediul rural, din 4 comune: Slobozia, Frătești, Oinacu, Ghimpați si 2 sate: Remuș și Copaciu pe parcursul a 121 zile.

 

2.Obiective specifice:

a) stimularea interactiunii deschise dintre tineri participanti, prin educarea in ceea ce priveste prevenirea, profilaxia si depistarea precoce a bolilor cu transmitere sexuala si a bolilor incurabile.

b) reducerea numarului de boli cu transmitere sexuala, combaterea atitudinii pasive in raport cu comportamentul sexual iresponsabil al tinerilor prin cooptare si sensibilizarea lor la metode de educatie nonformala.

c) cresterea increderii in sine a celor minim 60 participanti la acest proiect atunci cand se confrunta cu noi experiente, comportamente si atitudini diferite, din punct de vedere al educatiei sexuale.

 

ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER SI HEPATITA - GIURGIU este infiintata in anul 2011 si este axata pe promovarea atitudinii de sprijin, toleranta si compasiune fata de pacientii cu cancer si afectiuni hepatice, apararea drepturilor si interesele acestora.

Asociatia a luat fiinta ca urmare a necesitatii de a asigura consiliere pentru pacienti, de a pune la dispozitia pacientilor informatii despre boala si despre tratament, de a fi o interfata intre pacient si organele decidente. Tot din anul 2011 ABCH-Gr este afiliata Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer(FABC) si Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice(APAH-RO).

 

ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER SI HEPATITA - GIURGIU isi propune ca pe langa activitatile de sanatate organizate in mediul urban, sa-si dezvolte aria de activitati si cu acest proiect "SANATATEA REPRODUCERII LA TINERII DIN MEDIUL RURAL", proiect pe care voluntarii ABCH-Gr l-au propus in cadrul asociatiei. Impreuna dorim sa aducem ceva nou, ceva care sa starnesca interesul tuturor participantilor la acest proiect propunand noi metode, non-formale, in procesul de invatare si constientizare in randul tinerilor din mediul rural.

 

 

Pentru informații suplimentare :

-CRETU GEORGIANA - Președinte

-e-mail: abchgiurgiu@gmail.com   sau  cretugeorgiana9@yahoo.com

-Tel: 0731.237.533/0766.063.533

 

 

 ANUNT LANSARE PROIECT ABCH GR.pdf (892605)
ANUNT LANSARE PROIECT ABCH GR.doc (1507328)