Desfasurarea Proiectului "TABU?" 

17-25 Aprilie 2014 Giurgiu,Romania

 
ZIUA I
 
Descriere: Participantii, sositi in tara au fost intampinati la Giurgiu de catre echipa ABCH- Giurgiu cu specialitati traditionale romanesti.Masa de deschidere a fost organizata in asa fel incat toti participantii sa interactioneze de fiecare data cu alti participanti.
A fost prezentat programul de activitati si s-a facut o introducere progresiva in tema proiectului. S-a discutat despre Certificatul YouthPass si despre programul nou aparut si anume "ERASMUS". La sfarsitul serii, fiecare grupa si-a prezentat tara si anume Romania, Grecia si Cipru.A fost prezentata si Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita, misiunea acestei Asociatii si rolul de gazda in proiect.
 
 
 
 
 
 
 
 
ZIUA II
 
Descriere: Intalnirea la Primaria Municipiului Giurgiu si promovarea proiectului. In a doua parte a zilei, fiecare din tarile participante si-a prezentat scris : bune si rele practici legate de sexualitate in viata reala, dificulati si prejudecati in educatia tinerilor,solutii.
 
 
 
t
 
 
 
 
ZIUA III
 
 
Descriere: Prezentarea bolilor cu transmitere sexuala si a metodelor de prevenire prin vizionarea unui film si prin discutii libere. In felul acesta, am implicat activ toti participantii, fiecare devenind agent de invatare pentru cei din jur.
 
 
 
 
 
 
ZIUA IV
 
 
Descriere: In prima parte a zilei,tinerii au avut ocazia de a-si exprima gandurile, personalizand propriul tricou.
 A fost pusa in practica metoda non-formala "Biblioteca vie", unde persoane obisnuite au avut roluri diferite si anume: doctor, mama a unui adolescent, psiholog, profesor, pacatos, tanar seropozitiv si virgina, iar in a doua parte a zilei, tinerii au participat la o alta metoda non-formala ,"Teatru Labirint", apoi au impartasit experienta traita.
 
 
 
 
 
ZIUA V
 
 
Descriere: Viata ta- decizia ta, tot grupul a fost impartit in subgrupe de cate 4 persoane, fiecare grupa avand rolul de a transmite printr-o scrisoare sfaturi transmise peste generatii (Scrisoare catre nepot)cu sfaturi despre sexualitate si protectie.
In a doua parte a zilei au fost practicate alte metode non-formale jocurile de energizare si jocurile de rol.
Toate acestea s-au incheiat cu Seara traditionala greceasca, unde au fost prezentare dansurile specifice, cat si specialitatiile culinare.
 
 
 
 
 
Ziua VI
 
 
Descriere: Principala activitate desfasurata in aceasta zi a fost una relaxanta,creativa, numindu-se "Lasa corpul sa vorbeasca in locul tau".S-au format grupe de cate 2 persoane, iar pe rand, s-au ajutat sa-si deseneze conturul corpului, apoi in interiorul acestuia, au fost colorate zonele ce le dorim schimbate, zone afectate, zone cu traume emotionale, apoi au fost discutii libere pe baza desenelor realizate.
In a doua parte a zilei a fost prezentata "Psihodrama&Sociometria".
Seara, au vizitat puncte turistice din orasul Giurgiu.
 
 
 
 
 
ZIUA VII
 
 
Descriere: Organizarea unei Cafenele Publice unde au fost invitate persoane din diferite domenii si anume profesor,asistent medical,parinte,psiholog ,iar tema a fost "Cum sa invatam liber despre sexualitate?".
 
 
 
 
 
ZIUA VIII
 
 
Descriere: Jocuri energizare, evaluarea experientelor dobandite. Free Hugs
Prezentarea DVD-ului realizat in proiectul TABU? .